Той е задочно привлечен по други дела, защото е обявен за издирване. Не е установено къде се намира към настоящия момент. Той няма документи за самоличност от много години. Не работи на работа, където да е регистриран, няма и регистриран адрес. Не се придвижва по нормалните пътища и не е с превозни средства. Винаги минава през гори или планини. Взима всички мерки, за да не бъде установен и задържан. Това заяви прокурор Емилия Русинова.
"Към настоящия момент мярка за него не е взета, защото е привлечен задочно. Когато установим къде е, ще определим и мярка за неотклонение", казаха още от МВР.

"Екипът, който работи по разкриване и доказване на престъпното деяние продължава работа по отношение на извършване на огледи на други места, където е пребивавал. Очакват се резултати от много експертизи. Създадена е необходимата организация за откриването му. По нареждане на премиера Борисов сме впрегнали огромен ресурс за намирането му. Ангелов е изключително опасен, въоръжен е. Открити са части от ръчни граната, запалки за такива гранати и други оръжия в помещенията, които е обитавал. Имаме информация, че е опитал да се снабди и с друго огнестрелно оръжие. Извършва се много мащабна операция по издирване на извършителя", заяви гл. комисар Младен Маринов. 

"Където знаем, че е бил засичан последно този човек, има разположени полицейски части. Те ще останат там, докато не сме сигурни, че няма опасност за хората. Лицето дълго е живял в условия да се укрива, тъй че е взел всички мерки да не допусне да бъде открит. Той все пак има и преднина", добави той.

"Вчера бяха проведени няколко операции по получени информации за възможното пребиваване на лицето. В помещение, където е пребивавал, бяха иззети много важни веществени доказателства", каза още Маринов.

"Трудно намерихме мотива за извършеното престъпление, защото повечето роднини, които могат да ни дадат информация, са жертва на самото престъпление. Колегите наистина работиха денонощно и се справиха много добре със случая", добави още Маринов.

"Мотивът за извършване на престъплението е личен и е свързан с интимни отношения. Лицето има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен, когато бъде отхвърлен от жена. Проявявал е и ревност към мъжа, с когото живее на семейни начала", каза той.

"Кети най-вероятно не е убита, където я намерихме. Тя е била застреляна обаче първа, а след това и останалите. Превозена е до този кладенец, в който я открихме с джипа. Най-вероятно е престояла мъртва известно време, преди да бъде закарана към кладенеца. Оръжието все още не е открито, то е незаконно притежавано", каза Маринов.

Борислав Сарафов заяви, че името на извършителя е било известно на полицията още след първите 24 часа, но оперативните действия не са позволили да бъде публично огласено. Той добави, че Ангелов е опитал да заличи престъплението - размествал е телата на жертвите и е прибрал част от гилзите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!