СДВР разпространи нова снимка за издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Желев Ангелов.
Ако някой разполага с информация за местонахождението на Росен Желев Ангелов веднага да позвъни на телефон 112, да пише тук на лично или да отиде в най-близкото районно управление на МВР! Лицето се издирва като обвиняем за шесторното убийство в град Нови Искър. Анонимността е гарантирана", написаха от СДВР на официалната страница във Фейсбук на институцията.
 

Преди минути от прокуратурата и МВР разкриха нови данни за издирвания мъж и обявиха ужасяващи подробности за аутопсията на жертвите.

Аутопсиите показват, че всеки е убит с по няколко изстрела, като в главата на всеки един от тях е произведен и контролен изстрел. Явно извършителят е искал да е сигурен, че няма да има живи. Това заяви на извънреден брифинг Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба, по случая с шесторното убийство в Нови Искър.

"Прякорът му е "Горският човек". Той няма документи, няма работа или имущество. Имал е връзка с пострадалата Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството. Росен има три присъди за лишаване от свобода. Първата присъда е влязла в сила през 1994 година заради кражба на имущество на стойност над 2000 лева. Втората му присъда е влязла в сила през 1999 година.

Тогава е признат за виновен, че в София се е съвкупил с лице от женски пол чрез заплаха. В последствие през 2002 година Росен е освободен предсрочно от затвора. Третата му присъда е, че през 2007 година е съблякъл голо лице от женски пол и е опипвал половия й орган с цел да достигне до сексуална възбуда. Лицето е на 12 години. Тази присъда е била задочна, защото се е укрил още преди произнасянето на присъдата. Обявен е за общодържавно издирване от 8 септември 2009 година", добави Сарафов. Той заяви, че Ангелов е обект на разследване и по други досъдебни производства. Авторството на деянието е абсолютно категорично - на Росен Ангелов. Няма никакво съмнение. Питате сигурно дали е бил сам - да, не е имал съучастник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!