Братовчед на зверски убитатата в Галиче Андрея написа покъртително послание до нея на страницата си във Фейсбук. В него Марио Милчев разкрива, че момичето е чакало с нетърпение бала си и разказва колко чисто и добро е било то.

"Искам да кажа няколко думи за Андрея, като пряк свидетел на всичко случващо се около нея и като моя първа братовчедка! Андрея и Румен са мои първи беатовчеди, братче и сестриче, израснали в изключително трудни условия, познаваики добре липсите и неволите на живота!

Майка им ги напуска когато са малки. Те нямат баба и дядо живи, имат само татко си. На тях им се налага да се грижат един за друг от малки, въпреки всички трудности със които ги сблъсква живота, татко им успява да ги възпита по прекрасен начин познавайки морала, уважението, възпитанието и трудолюбието!

Андрея беше 11-ти клас, когато баща й и брат й заминават в Англия, за да работят и да съберат средства да и направят един прекрасен бал за нея, но за жалост това няма да се случи.Андрея беше на 18 години и до този момент имаше само един приятел, с които се обичаха много и бяха много щасливи заедно! Всички знаеха за тях, Андрея беше едно лъчезарно, усмихнато и много позитивно дете, изключително грижовна към татко си и брат си!!! Болката е огромна от загубата на това крехко създание, което с нищо не е заслужило да изживее този шок и да носи този кръст!

Кажете ми като хора, майки, бащи, братя и сестри как се преживява нещо подобно, как се живее с мисълта, че я няма? Как се живее с мисълта, че някой се е подиграл с най ценното - детето ти и какво заслужава???

Законът не е ли благосклонен към тях? Това изчадие, не мога да намеря друго определение за подобна постъпка, сега е на 18, а на 35 ще излезе и ще почерни още някой живот, защото ние знаем, че нашите затвори не поправят, а точно обратното, този изрод няма да се поправи, ще стане още по зле и ще има други невинни жертви. 

Нека бъдем единни и дадем гласност на този случай, за да си свършат добре работата органите на реда и нашето правосъдие да даде максимумът, предписан в закона. Макар, че за мен за влизане с взлом и убийство по особено жесток начин и изнасилване присъдата е само една!!!

Анди, искам да ти кажа, че много те обичам, но ме лишиха от тази възможност. Искам да се знае и да се помни че ти си едно прекрасно дете и аз като баща на дъщеря ще се гордея ако моята дъщеря прилича на теб! Ще те помним всички и никога няма да те забравим ще те носим в сърцата ни, дано си на едно по добро място поклон пред светлата ти памет, Анди!"