Издигнатият от неколцина медии като моралист №1 Светослав Илчовски вчера си направи жестока гавра с тях на излизане от прокуратурата, където бе разпитан като свидетел.
За разлика от пороя от цветисти приказки пред комисията на Мая Манолова, вчера Илчовски изглеждаше изключително изнервен и не спираше да рови в мобилния си телефон.

С пяна на уста, Илчовски нарече десетината телевизии, които го чакаха "гербаджийски", а на въпроса им защо е при магистратите, от гърлото му излезе огнена лава: "За кражбата на вашите пенсии! Изчезвайте оттук".

Преди да се метне на струващия над 300 000 лева джип "Мерцедес", Илчовски избухна към репортерите наричайки ги "глупаци".
 

Вижте само колко злобна и нервна изглежда физиономията му. А само преди няколко дни охотно позираше пред камерите и отговаряше на въпросите на журналисти и депутати.

Какво промени поведението му на 180 градуса? Може би отговорът на този въпрос се крие в разминаванията между приказките, които изговори в Народното събрание и действителността.

Първо лъсна неистината за видеоклипа с "издевателства" за Миню Стайков, който сам го опроверга. А след това и за твърденията му, че е продавал на по-ниски цени царевица на бизнесмена Иван Ангелов.

Явно въпросите на магистратите не са били толкова галантни като тези на "Биволь", "Дневник", "Медиапул" и bTV, защото Илчовски буквално се държеше така, че все едно всеки момент ще изпадне в нервна криза.

Толкова неспокоен ли изглежда човек с чиста съвест, който е изпълнил гражданския си дълг и е дал показания пред прокуратурата?

Или може би сам разбира, че е попаднал в собствения си лъжовен капан и ще трябва да носи отговорност за злонамерените твърдения, които изговори по редица доказали се в политиката и бизнеса хора.

Илчовски не се посвени да нарече бившия вътрешен министър Младен Маринов - "боклук" и то не къде да е, а в законодателния храм.

Засегнатите от твърденията му бизнесмени също ще потърсят правата си по съдебен ред.

Истината скоро ще лъсне, интересно е само дали журналистите, които вчера нарече "глупаци" ще продължат да го следват като улични кучета.