Коалицията на Мая Манолова, Татяна Дончева и Отровното трио се преименува. Преди дни Дончева загатна, че за предсрочните парламентарни избори обединението ще остане без частта "Мутри,вън!" от името си, пише standartnews.com. 

Коалиция „Изправи се! Мутри вън” ще получи ново име – „Изправи се, България”. Това даде да се разбере Тихомир Василев, представител на обединението. Той съобщи, че е възможно да се стигне до промяна на името на коалицията, като новото наименование вероятно ще е “Изправи се, България!”. Причината е, че хората не харесвали втората част от заглавието на формацията.

Официално обединението се състои от платформата на Мая Манолова "Изправи се.БГ", Движение "България на гражданите" (ДБГ) на Димитър Делчев, "Движение 21" на Татяна Дончева, ЕНП на Мария Капон и "Отровното трио", което за редовните парламентарни избори на 4 април остана само дуо в лицето на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

Пред БНР бившият зам.-председател на ПГ в 45-ото НС адвокат Николай Хаджигенов обаче  категорично отхвърля подобна възможност и ще настоява названието „Мутри вън“ да се запази, ако партньорите решат да се явяват заедно:

„Една от идеите на „Мутри, вън“ е точно такава - ГЕРБ да се чувстват криво, неудобно, некомфортно. Това изпълнява задачата си на 200 процента, на 300… Специални поздрави на Татяна Дончева“.

“Нашето обединение се справи перфектно в парламента”, коментира още в предаването “Делници” Тихомир Василев.

Той обясни, че най-големият успех на 45-ия парламент е комисията по ревизията, ръководена от Мая Манолова. И допълни, че разкритията на бизнесмена Светослав Илчовски са били най-рейтинговото събитие в държавата. “Мисля, че се справихме добре”, обобщи Василев.