Обективната в далечното минало bTV за пореден път пробва да поднесе на зрителите си манипулативен материал за протестите срещу премиера Борисов и главния прокурор Гешев.
В централната си емисия "медията" включи репортаж от Габрово, в който се твърди за шествие от 50 автомобила като проява на недоволство срещу кабинета.

За да е по-убедителна телевизията нейна репортерка предаваше на живо в една от колите, която не беше брандирана със символите на bTV.

Каква беше изненадата на наблюдателните зрители, когато забелязаха, че въпросната регистрация на автомобила е софийска, а не габровска. Което от своя страна отключи обосновани предположения, че шествието е тръгнало от София специално за живото излъчване, а не е било от Габрово.

Още от старта на протестите прави впечатление, че bTV се опитва да им придаде изкуствена масовост. Върхът на цинизма бе репликата на Канна Рачева, че ще си измисли протести от чужбина.

Освен с "живи включвания", bTV атакува легитимно избраното българско правителство и с извадени от нафталина събеседници от кръга "Агнешки главички" и "Капитал".

Зрителите, обаче, няма как да бъдат заблудени!