Община Бургас инициира среща с възрастните хора по темата за бъдещето на местните пенсионерски клубове. В нея участваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, общински специалисти в направлението здравеопазване и социални дейности, както и председателите на бургаските пенсионерски клубове, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
След документна проверка се оказа, че от 26 пенсионерски клуба в община Бургас само 11 са безспорно общинска собственост. Един от тях  е продаден с решение на предишния общински съвет, въпреки че има 26-годишна история. Сега се налага общината да търси ново помещение за него.
Останалите клубове се намират върху терени или в сгради, които са държавна, частна или някакъв вид смесена собственост. Повечето клубове нямат пряко подписани договори с общината за ползване на помещения общинска собственост.

Това „висящо положение” на бургаските пенсионерски клубове създава чувство на притеснение и несигурност сред възрастните хора, признават в общината. Според кмета е крайно време да бъде решен трайно протаканият с години въпрос за статута на пенсионерските клубове, за да стане грижата за тях планирана, а не кампанийна.
Преди оформянето на бюджет’2008 трябва да се изчистят всички неуредици около юридическия статус на клубовете и да влезе в сила един общ правилник за тяхната дейност и организация. Той вече е изготвен от общинските експерти и ще бъде предложен на вниманието на всички пенсионерски клубове. /БЛИЦ