Дините са любимо лятно изкушение, обичано от малки и големи. Младежи обаче решиха да си похапнат от вкусните плодове, "забравяйки", че в магазините се плаща. Подобна случка се разиграла в нощен Бургас.

"Ако ги познавате. Без думи. Вандализъм и кражба", констатира Анна Д., която дава гласност на случката.

Тя споделя и кадри, на които се вижда група тийнейджъри, приближаващи се към затворен магазин. Пред него има и затворена кутия, съхраняващи дини, която изглежда привлича вниманието на част от младите хора.

Двама от тях решават и да си вземат - въпреки, че кутията е затворена. Започва кратка борба, в която с помощта на ръце и крака, те успяват да изместя една от летвите. След това грабват две дини и побягват в нощта. Случката е от малките часове на 13 август.

Ситуацията е споделена в социалните мрежи, където предизвиква негодувание. Хората констатират, че подобно поведение е недопустимо.

"Ако това е моя син, ще го накарам три месеца да полага обществено полезен труд към магазинчето - да мете, да мие и да носи дини. И изобщо съм на мнение, че това е начина за превъзпитание на такива", пише Неделина Г.

"В главата му е “Mama I’m a criminal”, а действията му “Жълто пате под дъжда”," отбелязва Диан Г.

"Дано родителите им си ги познаят! И да разберат, че в този живот едно елементарно възпитание не са успяли да дадат на децата си! Жалко за тях! Дано са доволни, че са напред с една диня!", коментира Мария И.

"Ние късахме от бостаните навремето те сега от тая касетка…дръжте си ги в магазина няма да има проблем", защитава младежите друг мъж.

"За всички родители от типа "Моят син не е такъв"!, добавя Мар Тин.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук