От две години наследниците на тетралните легенди Маргарита Дупаринова и Апостол Карамитев - 50-годишната Маргарита и 47-годишният Момчил, не си говорят. За грозния скандал, гръмнал в навечерието на 85-та годишнина от рождението на великия Апостол, разказва "Уикенд".
Първите скандали в клана Карамитеви започнали още преди 7-8 години. Ябълката на раздора били парите. Маргарита Дупаринова, която до последния си час играеше в инвалидна количка на сцената на театър "Възраждане" трудно преглъщала враждата между двете си деца и се опитвала да ги помири.
В последно време двамата наследници живеят в чужбина. Дъщерята се е установила в Канада, а синът - в САЩ. Връщат се всяка година у нас през лятото, но не общуват дори по телефона, не се чуват дори по празници.
Загубата на майка им преди три години не само че не ги сдобрила, ами окончателно замразила отношенията им. Докато покойната театрална легенда била жива, Момчил всеки месец й пращал от чужбина солидна сума в долари, за да преживява. С тези пари тя издържала и втория си съпруг, което допълнително наляло масло в огъня на семейното неразбирателство. Момчил давал заеми и на сестра си. Помогнал й да ремонтира апартамента си, изпратил й от Италия тапети, купени по каталог. Двамата окончателно се изпокарали, когато майка им прехвърлила част от семейните имоти на дъщеря си. Момчил по това време живеел в Италия и възрастната дама решила, че ще се установи зад граница. Дупаринова покровителствала дъщеря си, защото по-трудно се оправяла в живота, нямала ангажименти в театъра и киното.
Изявите на щерката Маргарита наистина буксуват от години. Тя два пъти напускала и се връщала в Народния театър и накрая отпрашила за Канада . Там се преквалифицирала - завършила психология и станала психотерапевт.
Момчил се е установил в Лос Анджелис с италианската си хубавица Габриела. Макар и в епизодични роли, той се е снимал в два филма, отличени с "Оскар" - "Авиаторът" на Мартин Скорсезе и "Момиче за един милион долара" на Клинт Истууд. /БЛИЦ