От фирмата доставчик на машините за гласуване "Сиела-Норма" отговориха, че са готови на преговори с ЦИК по обхвата на поръчката, щом от Комисията категорично не искат да преговарят за цената, предаде БНТ.

Според фирмата не е възможно да доставят в срок 1500 машини без да ползват скъп транспорт като самолети, както и да извършат цялостното обслужване по време на изборите. Смятат, че за да успеят да доставят машините времето за преговори с ЦИК е не повече от 3-4 дни.

"Тази комбинация от пълното задание и тази цена за нас е невъзможна и това обявихме на ЦИК вчера, че ние можем да изпълним все още въпреки супер кратките срокове целият обем на поръчката. Можем да изпълним и част от тази поръчка, така че ако ЦИК постави на първо място бюджета и на второ място обема на работа ние можем да изпълним например доставката само на машините или пък цялото логистично обслужване на изборите в България.

За съжаление, комбинацията от избори в чужбина, местни избори в два тура и парламентарни избори плюс 1500 машини очевидно не може да се вмести в 6 милиона и половина, дори ако човек вземе цените от предишната поръчка, която в никакъв случай не е била раздута.", заяви Веселин Тодоров от "Сиела-Норма АД".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ