Във връзка с прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка - държавата в пълна готовност. В Министерството на транспорта са предприели всички необходими превантивни мерки. 

Всички речни и морски пристанища са в готовност за затваряне, спиране на маневрите на плавателните съдове и за оказване на съдействие на оперативните екипи.

Още днес облачността ще се увеличи и до вечерта се очаква да завали сняг. Работи Национален щаб във връзка с прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи, силни ветрове, сибирски студ и поледици, съобщава БНТ.

Най-сериозна обстановка се очаква в следващите дни в Северна и Североизточна България. Прогнозите са за над 50 см нов сняг и ветрове със скорост 20 метра в секунда. Риск има и за областите Смолян и Пазарджик.

Ще бъдат осигурени допълнително полицейски патрули, екипи в Бърза помощ, ще се удвои броят на дежурните аварийни групи - за ЖП транспорта, за електрическата мрежа, за мобилните комуникации. 3 хиляди снегорина са в готовност. От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че ако се налага, ще затварят пътища, за да не се стига до задръствания.