Имбецилът с Ford-а си кара със 120 и не се прибира вдясно по никакъв начин. Накрая сивият Nissan се изнерви, изпревари го забранено отдясно и застана пред него да си карат заедно със 120... Така звучи поредната случка от магистрала "Тракия", описана кратко и ясно от поредния възмутен българин.

Докато и ние се възмущаваме на "имбецила" и "отмъщаващия си", имайки предвид, че и двамата са в грубо нарушение, в главите ни се блъскат две неща:

Едното - толкова ли бързо забравяме или бързо свикваме с трагедиите, които валят една след друга буквално през часове на тази магистрала? Съвсем нищо ли не остава в паметта и мозъка ни след поредното изгоряло дете, загинала жена или убит мъж? Наистина ли егото ни и безцеремонното ни държане на пътя са по-важни от живота ни?

Другото - понеже само преди ден на пишещия тези редове му се наложи да мине по въпросната магистрала, да си кажем откровено: ДЯСНАТА лента не е за каране! ДЯСНАТА лента е опасна за здравето и живота ви! Особено ако шофирате с разрешените 140 км... изобщо не ви гарантираме, че бъбреците ви ще го издържат, ако междувременно колата ви не се разпадне.

Хайде сега кажете - кой е по-по-най-виновен в ситуацията с тези двамата от снимките? 

Ето и част от коментарите на хората под поста във Facebook:

"Колегиалност - нулева. Вярно, че дясната лента е ужасна на много места, но това не пречи да се прибереш вдясно, да пуснеш хората, които карат по-бързо от теб и после пак си карай вляво (имайте предвид, че могат да ви глобят за това, ако карат в лява лента без да изпреварвате), все пак в дясната има на няколко места сериозни кратери и е ужасно. Но да си седиш в лява лента, докато зад теб има коли, е силно показно за липса на внимание върху шофирането, липса на всякаква колегиалност и липсва на възпитание."

"БЪЛГАРИЯ в две снимки".

"Прочетете правилника! Нямате право да минавате отдясно на път с максимално допустима скорост над 80 км в час. На път с максимално допустима скорост над 80 км/час се кара в най-дясната свободна лента. Лявата служи само за изпреварване. И аз карам чат пат в лява лента, но не със 120, а със 140 и си следя постоянно огледалата. Ако някой приближава, а аз изпреварвам, просто натискам газта да изпреваря по-бързо и се прибирам. Да бърза за където иска."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук