Ако започнем да говорим с колеги, които представляват икономическите екипи на партиите, съм сигурен, че те ще успеят да ни убедят, че всяка една отделна мярка би могла да се финансира, но една по една. Това коментира пред икономистът Емил Хърсев.
„Гигантският проблем е в обвързването на тези икономически програми като пакет, няма такова обвързване. Ако ме попитате дали е възможно пенсията да стигне 700 лева средно, веднага ще кажа, че това е възможно, но въпросът е какво ще стане с останалите параметри в икономическия пакет, защото ако взимате една заплата от 1000 лева, вероятно е да отидете до остров Бали, но това ще е единственото, което ще можете да платите като разход – само отиването и връщането, нищо друго”, обясни той
 

„Фрапиращо е, че програмите започват първо с обещанията, особено програмата на ГЕРБ като правителство, което досега е управлявало, би трябвало да обясни първо защо има такава огромна разлика между това, което сега обещават и това, което имаше средносрочната бюджетна прогноза”, обясни доц. Григор Сарийски.
 
„В средносрочната бюджетна прогноза минималната заплата беше 460 лева, съвсем други параметри имаше. Въвеждането на електронната здравна карта, борбата с корупцията, обвързването на социалните помощи с ходенето на децата на училище, все неща, които не сме видели по времето на тяхното управление, така че това е най-притеснителното”, каза той.