Попълнете търсена ключова дума или фраза

Експортен хъб България ще започне работа в началото на 2020 г.

https://blitz.bg/ikonomika/eksporten-khb-blgariya-shche-zapochne-rabota-v-nachaloto-na-2020-g_news712517.html Blitz.bg

Споразумение за учредяването му ще бъде подписано днес

София, България 02 Дек. 2019, 08:10 923 прочита 0 коментара

Експортен хъб България ще започне работа в началото на 2020 година. Споразумение за учредяването му ще бъде подписано от 11.00 ч. днес в сградата на иновационен форум "Джон Атанасов" в София тех парк, съобщават организаторите.

За участие е поканен министърът на икономиката Емил Караниколов. Сред гостите на събитието ще бъдат над 130 посланици, търговски аташета, представители на работодателски организации и двустранни камари.

Зад Експортен хъб България стоят 12 организации, представители на правителствения и частния сектор на страната - държавни институции, работодателски организации, висши учебни заведения, клъстерни, комуникационни и бизнес организации.


Създаването на експортния хъб е по инициатива на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, а сред основателите са Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската консултантска организация, Българската агенция за експортно застраховане, Българската стартъп асоциация (BESCO), Асоциацията на бизнес клъстерите, Висшето училище по застраховане и финанси, Българската стопанска камара.

Целта на инициативата е да осигури необходимото пространство, в което представителите на българските предприятия да получат насоки за стъпките, които трябва да предприемат, за да продават успешно на международните пазари.

Основателите на Експортен хъб България си поставят за цел да развият среда, в която представители на бизнеса, държавата и международната общност с представителство в България да общуват, обменят опит и създават нови партньорства.

Експортен хъб България, чийто домакин е София тех парк, ще работи за интернационализацията на бизнеса и повишаване на българската експортна дейност чрез платформа, която ще улесни българските предприятия при навлизането им на чужди пазари и ще им осигури достъп до информация за спецификите и особеностите на пазарите по света.

Инициативата ще предостави възможност на фирмите да развият и усъвършенстват своите умения и познания, както и да участват в мрежа за обмяна на пазарна информация, опит и знания чрез онлайн и офлайн събития.

В рамките на експортния хъб ще бъде предоставена възможност на всяка страна с посолство в България да направи презентация на бизнес климата си и да представи възможностите за навлизане на чуждестранни фирми, както и да информира за спецификата, регулаторните режими и др. на своя пазар и да даде практически съвети, полезни за развитието на двустранната търговия.

В допълнение, всеки един от основателите ще предоставя актуална информация относно своите дейности, които биха били полезни за експортната дейност в страната.

Експортен хъб България ще организира експортна програма за 15 български компании с реализиран на пазара продукт, която ще окаже съдействие за излизането им на външни пазари чрез серия практически обучения, менторски насоки от експертите на инициативата и оказване на съдействие за разрешаване на казуси от дейността им.

Програмата ще бъде обявена в началото на 2020 година. Ще бъде изготвен календар със събития, ще има и представяне на онлайн платформата на инициативата.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам