Бита, унижавана психически, тормозена, сама, нещастна - така е живяла Емануела, докато е била с Димитър - бащата на второто си дете. Тя разкрива, че е преживяла страшни унижения. В онзи период дори започва да се мисли за непривлекателна.
 

Ето какво разказва Емануела в изповед пред Нова телевизия:
 
"Имаше период, в който дори се чувствах подтисната, грозна, слаба. Когато обичах Димитър, там беше много голяма любов, той ме подтискаше, смазваше ме. Чувствах се глуповата, не се чувствах силна.
 
Постоянно ми говореше, че съм грозна, че за нищо не ставам, това го търпях две години, но накрая, когато започна да ми изневерява, беше върхът.
 
Обичах този мъж повече от всичко на света, но когато забременях, започна да се държи лошо.
 
Той не искаше да се разбере, че баща му заплаши да го изрита на улицата, ако избере мен и детето. В един момент не издържа, не можа да си намери работа, не можа да устои на това, че баща му го смаза, че няма коли. Започна да си изкарва всичко на мен, толкова се радвах, че съм бременна и в редките случаи, когато ме тормозеше, получавах контракции и притичвах до лекарите. Бях жертва на психически тормоз, докато бях бременна. Имало е случаи, в които ме е блъскал и удрял в шкафовете, докато бях бременна, но не ме е бил.
 
Вдигаше ми скандали, че баща му е спрял парите. На него му помагаше брат му, дори той ми плати раждането. С Динко Динев не съм говорила никога. Той ме подминаваше на улицата, как да отида при него. Пращаше му смс-и на Митко да си живее спокойно, че ще ми вземе детето. Дълго мълчах, но повече не мога.
 
Дори сега, в определеното му време, когато може да го вижда, той пак не идва. Не се грижи за сина ми. Да, поисках пет хиляди лева издръжка за детето. Аз  знам, че няма да ми ги даде, това бяха трикове на адвокатите. В насрещния иск той ми поиска 95 лева. Но мога да разкажа как зарязваше сина ми, за да спи с жени, как го оставяше да спи под климатика, много неща мога да разкажа. Бях прекалено глупава да се влюбя в такъв мъж. Никога няма да му простя, мина това време. Бях с него, когато нямаше два лева в джоба си и го обичах повече от всякога", разкрива Емануела. Тя признава, че не иска повече деца, разказва и, че в момента е сама:
 
"В момента официално съм сама, неофициално също - няма никой до мен. Провалът ми е изборът на мъже. Дали от това, че съм прекалено ангажирана и не мога да ги мисля тези неща, никога не избирам правилният човек до себе си. Ние сме много самотни като личности, на нас ни трябва много любов и подкрепа, за да творим."