Един ден остава до училищния звънец. Наред с темата за дрехите и раницата за първия учебен ден, на дневен два и въпросът за цветята за учителите, пише Elle. В много страни подаряването на цветя на учителите не е прието, но българската традиция все още пази тази идея.
Вижте какво трябва да имате предвид, когато избирате букет за 15 септември.

1. Букетът не трябва да бъде тежък – все пак детето трябва да го носи и да не изпитва желание да го захвърли в първия удобен момент. Стеблата на цветята трябва да бъдат издръжливи и да не се пречупват лесно.

2. За добър тон се приема да се подаряват сезонни цветя. Вижте какви са те в края на август и началото на септември – маргарити, далии, астрии, метличниа. Не се притеснявайте, че ще изглеждате старомодни – понятието „вечна ценност“ не е чуждо и на флористиката.

3. Оформянето на букета – времената, когато се ценеше специалната композиция и опаковката отдавна са в миналото. Правилото „по-малко е повече“ е уместно.

4. Немалко значение има и здравето на този, на когото ще подарявате букета: уви, алергиите към цветята не са рядко явление. Отдавайте предпочитание на цветя, които не излъчват силена аромат (например лилии) – от тях може да боли глава.

5. И не на последно място е въпросът какви цветя да изберете, ако учителят е мъж? На мъжете е добре да се подаряват класически „спокойни“ букети – например рози или сезонни цветя. Избирайте сдържани оттенъци.