Разбитата в събота на магистрала "Тракия" и в София наркобанда е убила свой член през февруари, за да не изтече информация от него, съобщи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Той уточни, че таксиметровият шофьор Борислав Петров, по прякор Бобъра, е бил ликвидиран през февруари от своите другари. Физическият извършител бил Атанас Спасов. Бобъра беше подсъдим в спецсъда по дело за трафик на 14,5 тона хашиш, вкарани с кораб на рибното пристанище в Бургас и открити в село Мировяне, съобщава "Флагман".

Както БЛИЦ писа убитият таксиджия е организирал и спомогнал за транспортирането на наркотичното вещество от бургаското пристанище до складове в софийски села. 
След разбиването на групата тя се оформила на ново с някои нови членове. Лидерът на новата банда Стефан Георгиев бил подозиран и за участие в първата, но не се събрали достатъчно доказателства. Той се притеснил, че Борислав ще го издаде и затова поръчал убийството му. 

При задържането на групата са открити над 3,5 тона контрабандни цигари на пристанище "Варна-Запад". Смята се, че нелегалният внос на тютюневите изделия е била новата дейност на бандата. Тя се е занимавала и с побой, включително и на други свои членове. Общо задържаните са петима.

По време на брифинга бяха изнесени данни  и за въоръжения грабеж в "Илиянци". Административният ръководител на СГП Емилия Русинова обясни, че е обран чуждестранен гражданин. Той е бил с колата си, но престъпниците са препречили пътя му така, че той да не може да си тръгне.

Припомняме, че за ареста бяха арестувани Иван Турчина, Мишо Коня и Митко Черния. Впоследствие стана ясно, че с тях е действал и четвърти човек.