Министърът за Председателството Лиляна Павлова показа ремонтирания НДК и резиденция „Бояна“ на посланици от европейски държави. Дипломатите били впечатлени особено от кръглата маса от 70-те години, изработена по поръчка за подписването на важни документи от Тодор Живков.
Около нея през следващите 6 месеца в резиденция „Бояна“ ще заседават гостите на председателството. Реставрирани и готови да посрещнат делегатите на председателството са всички залите в резиденцията, която впечатли дипломатите с чистотата, удобствата и стила на помещенията, съобщава изданието.

Дипломатите видяха всички ремонтирани зали и помещения за срещи в двете основни сгради, в които ще се провеждат срещите по време на Българското председателство- НДК и резиденция Бояна.

Европейските представители в България не спестиха поздравленията към министър Лиляна Павлова за свършената работа.

След обиколката посланикът на Великобритания Ема Хопкинс дори пусна кратко селфи видео във Фейсбук пред брандирания с логото на председателство вход на НДК и пожела България успешно председателство на Съвета на ЕС.

В НДК дипломатите на европейските страни видяха основната зала 3 за пленарни заседания, залата за пресконференции, както и помещенията за срещи и разговори, които могат да бъдат адаптирани според различните формати.