„По-скоро съм оптимистично настроен за това ще получим ли подкрепа от останалите партии, от които търсим подкрепа. Виждам как говориха колегите днес и мисля, че днес ще станем свидетели на по-позитивен, толерантен и добър диалог“, това заяви зам.-председател на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Филип Станев.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес той отправи мълниеносни думи към „Демократична България“ (ДБ) и „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ).

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев го попита Слави Трифонов ли диктува решенията в ИТН и защо се правят толкова паралели между него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В нашата партия решенията се взимат от Изпълнителния състав на партията. Трифонов не е човек, който диктува разни неща просто ей така“, отговори Станев.

Той обаче бе попитан и за въпросния телефонен разговор между Трифонов ли лидера на ДБ, за който лично Слави призна преди дни. Освен това Станев бе запитан и разговарял ли е лидерът на ИТН с лидерите на останалите политически партии в Народното събрание (НС)

„Мисля, че този контакт не е просто осъществен, проведен е и наистина. Някои от въпросите обаче са към нашите партньор – не съм нас.

С Корнелия Нинова не знам дали се е чувал. 

Контакти с останалите парламентарни лидери винаги ги е имал. Толкова дълги години в публичното пространство няма как да не е имал“, каза още Станев.

БЛИЦ припомня, че вчера и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Трифонов да му се обади.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!