Предложението да могат да се разследват главният прокурор и председателите на ВАС и ВКС е навременно действие на новия министър на правосъдието. Това заяви в кулоарите на парламента народният представител от ПГ на "Обединени патриоти" Христиан Митев във връзка с идеята на министъра на правосъдието Данаил Кирилов да може да се разследват "тримата големи" в съдебната система.

,,По принцип подкрепям една такава идея. Не забравяйте, че тя е част от препоръките за сътрудничество и оценка на ЕК. На база на срещи с нейни представители с Правна комисия ние знаем за това изискване. Смятам, че това е навременно действие на новия министър на правосъдието'', заяви депутатът.

Във връзка с отхвърлянето на предложението от страна на председателя на ВКС Лозан Панов Митев посочи, че всеки има право на мнение, но той не споделя неговото.

Анна Александрова от ГЕРБ подчерта, че застава зад предложението на правосъдния министър, допълвайки, че темата трябва да бъде широко дискутирана, да бъдат събрани мненията на експерти от съдебната система, както и на колегите ѝ в парламента и едва тогава предложението да бъде гласувано.

Хамид Хамид от ДПС обяви, че от парламентарната група на партията също считат, че въпросът трябва да бъде дискутиран и обсъждан и че принципно подкрепят идеята на министър Данаил Кирилов за "тримата големи" в правосъдието, но задължително трябва да има гаранции, че няма да има политически разправии и политизиране на темата.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!