До сряда трябва да стане ясно кой ще бъде новият областен управител на Русе, след като вече служебното правителство даде заявка, че всички губернатори в страната ще бъдат сменени.

Усилено се завъртя рулетката с имената на кандидатите за първия държавен пост в Русенско. Сред спряганите са двама от БСП – местният лидер на структурата Пламен Рашев, както и бившата депутатка адвокат Катя Заякова, която е предложена и за член на РИК за предстоящите избори на 11 юли.

Говори се, че двамата обаче са отказали предложението. От областната администрация изскочи и името на човека на Отровното трио в Русе Зорница Ранева, която бе втора в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за вота на 4 април. От четвъртия етаж на сградата на Общината смятат, че тя ще се класира поне за зам. областен.

Бившият областен управител по царско време Румен Януаров също бе споменат сред възможните кандидати за държавния пост, но самият той отрече пред БРЯГНЮЗ да са го канили. За мястото бе споменато и името на бившия зам. областен управител Явор Янчев – бивш военен, който е възможна кандидатура и отново за зам. областен.

Още един кадър на „Изправи се! Мутри вън!“ - Първолета Чавдарова – Летиция, попадна в шорт листата на евентуалните кандидати за губернатор на Русенска област. Младата дама бе кандидат за депутат от коалицията на Мая Манолова и Татяна Дончева и дори спечели най-много преференции на изборите на 4 април сред съпартийците си.

Титуляр за поста ще бъде адвокат Борислав Българинов, пише изданието, позовавайки се на свой доверен източник.Българинов е бивш прокурор в Районна прокуратура-Русе и депутат от партията на Софиянски, чиято дъщеря Ива е омъжена за сина на Васил Божков - Антон.

От десетина години Българинов не е партийно обвързан, може би и точно затова е бил предпочетен от служебния кабинет.

Депутатът Крум Зарков не отрече, че и БСП са направили своите предложения за поста областен управител, но очаква БСП да получат по-скоро мястото на заместник на областния управител.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ