През последните 10 години фондация "Америка за България" е пръснала над 20 млн. лева в апокрифните издания на обвиняемия бос на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев и жалката интернет страница на бившата говорителка на Иван Костов - Стоянка Георгиева.
Свързаните с американското чудовище Джордж Сорос филантропи едва ли са съзнавали, че налетите от тях долари ще нанасат непоправима вреда на българските медии, на които брутално демонстрират, как се купуват послушници и слуги. 

Стряскащият въпрос, който преди време зададе Кеворк Кеворкян неотдавна - защо американците, все пак, плащат на хора като скандалния бизнесмен Прокопиев, все още стои без отговор. 

Едва ли можем да си представим, че зелените гущери са отишли за осигуряване на прозрачна среда в българската икономика, като се има предвид златните хапки, които отхапа от нея Прокопиев чрез гуруто си Иван Костов чрез срамната приватизация.

А може би милионите са от благодарност за русофобските кампании, които Прокопиев и Стоянка усърдно провеждаха? 

Слугинските плонжове рикошираха като бумеранг в "Америка за България" и я компрометираха. Фондацията едва ли си дава сметка, че медийните й наемници отвратиха мнозина българи от САЩ.

Несръчната пропаганда на прокоповци и стоянки сякаш се правеше от преоблечени партийни секретарки. Милионите долари няма как да заличат комунистическия произход и Прокопиев е напълно наясно с това.

Напълно го съзнава и Христо Иванов, който се превърна в символ на провала по време на 2-годишното си злощастно пребиваване на министерския пост.

По-малко от два месеца преди предсрочните парламентарни избори, Костов и учениците му отново искат да съблекат комунистическите доспехи и да се преоблекат като демократи. 

Народът, обаче държи в ръката си червения картон и ще им го вдигне на 26 март.

Преди това "Америка за България" показа червен картон и на българския Сорос - Костов и се разграничи от медиите на протежетата му.

А разпиляните от "Америка за България" 20 млн. лева биха били далеч по-полезни, ако бяха дадени за образование, култура и спорт, вместо да потънат в джобовете на медийните послушници, които днес безочливо говорят за корупция и задкулисие.

Ивайло КРАЧУНОВ
 
Учениците на Костов са милионери