Заместник-председателят на Софийски градски съд Евелина Папазян е подала оставка, научи БЛИЦ от информиран източник. Папазян е началник на наказателното отделение в съда, като беше утвърдена на поста с решение на Висшия съдебен съвет от 30.07.2015 г. и е спрягана за изключително близка до председателя на съда Калоян Топалов.

В наказателното отделение на СГС се гледат някои от най-знаковите дела против престъпността в България, включително делото на олигарха Огнян Донев за укриване на 63 млн. лева данъци, а именно през Папазян минава случайното разпределение на делата в отделението.

Дали повод за оставката е конфликт с Топалов или причините са лични, предстои да се разбере, но е факт, че екипът на подчинения на задкулисието председател на най-големия  окръжен съд в страната, съставен предимно от близки приятели на Топалов и съпругата му, както и на компрометирания шеф на ВКС Лозан Панов – Камората, вече започва да се пропуква.

Днес стана известно също така, че съдията от наказателно отделение на СГС Вера Чочкова скандално е прекратила наказателното производство против „гнилата ябълка“ Румяна Ченалова, като по този начин символът на зависимостите в съдебната система Ченалова, превърнала се в знаме на олигархията в борбата й против прокуратурата и Висшия съдебен съвет, напълно е осребрила слугинажа си спрямо Иво Прокопиев и Христо Иванов – Пинокио от последните две години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ