Заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид призова от парламентарната трибуна за налагане на вето над текстове, свързани с провеждането на избори, които лишават български граждани от правото на глас. 
 

Повод за изявлението му станаха призиви на БСП в лицето на депутата Крум Зарков за налагане на вето върху текста за гласуването с хартиена бюлетина.

"Уважаеми г-н Зарков, от цялото ваше изказване аз разбирам, че тук става въпрос за "с един куршум, два заека“ – хем се опростява протоколът, хем и се осигурява една служебна победа. Вчера говорихме от кого и как. Чухме обаче от някои ваши представители, че призовавате за вето по тези текстове, вето по текстовете, които въвеждат хартиени бюлетини", заяви заместник-председателят на ПГ на ДПС. 
  
"Но нека, ако ще правим такива призиви, уважаеми колеги, нека да призовем за вето и по онези текстове, които открито нарушават Конституцията. Текстове, които лишават български граждани от право да гласуват и текстове, които открито противоречат на конституционно гарантираното право гражданите да използват майчиния си език - текстове в нарушение на Директива 109 на Европейския парламент", подчерта Хамид.