29-годишният Станислав Жуков, който спаси беззащитна жена от развилнял се съпруг на улицата пред двете им малки момиченца, е застрашен от тежко наказание според закона, предава Флагман бг.


Наказателният кодекс предвижда до 6 години лишаване от свобода за Жуков заради нанасянето на средна телесна повреда на 40-годишния Иво А.
Вариант е побойникът да го осъди за стотици хиляди левове обезщетение за операция и покриване на разходи по лечението във варненската клиника. 

Иво А. е със счупена челюст и след инцидента от събота вечерта е бил откаран във варненска клиника, където се намира и към момента.

Флагман.бг се свърза със Станислав Жуков, за да се разбере каква е неговата гледна точка за случилото се в събота вечер и какви ще са последствията за него.

Припомняме, че той е с чисто криминално минало, тренирал е кикбокс до 2016 г., когато семейството му се премества да живее постоянно в Бургас от Санкт Петербург.

Родителите му живеят в кв. Банево, а той се настанява в ж. к. „Изгрев”, където живее с приятелката си и смята да създаде скоро семейство. 

"Нямам време да спортувам, защото работата ми е напрегната, работя във фирма – по монтажа на климатици. Изкарвам прехраната си почтено.

Не мога да си помисля, че бих посегнал на своята приятелка и изобщо на жена.  

В събота около 18,40 часа минавах под пасарелката между хотел „Мираж” и отсрещния хипермаркет „Била”. Видях четиричленно семейство – със съпрузите се движеха 2 малки момиченца, впоследствие разбрах, че са на 5 и 6 г.

Съпругът отвратително псуваше жената и когато стигнаха до жилищната кооперация на бл. 126, той я сграбчи за косата и блъсна главата й жестоко във витрината на партерния етаж на блока.

Не ми влизаше в работата да се намесвам в семейния скандал, но видях двете момиченца и отчайващия вид на жената, която след удара бе повалена на тротоара, а мъжът започна да я рита в корема и гърдите.

Приближих и го попитах: "Какво правиш?" Опитах да го успокоя. Спортът ме е научил на дисциплина и в такива случаи се подхожда внимателно. Продължих с опитите си да го успокоя: "Разбери, каквато и да е тази жена, ти не можеш като мъж да постъпваш така с нея."

Бях потресен от доводите му да се държи като животно с беззащитната жертва. Ето какво ми отговаряше той: "Аз проблем нямам, защото е невменяема и нищо не разбира.

Утре ще е забравила и пак ще ме обича." Той продължи да я рита в главата, а аз от своя страна да го моля да спре, защото ми стана още по-мъчно за двете деца, те плачеха. И точно в това време, съвсем изненадващо за мен, съпругът посегна и опита да ме удари по рамото.

Естествено не успя, защото го изпреварих и му нанесох удар в челюстта. Единствен удар. Той се разлюля и на практика го обезвредих.

В районното управление продължи разпитът ми и там дознателят ме попита дали в следващ подобен случай аз ще се намеся. Казах, че след тази вечер ще си помисля дали си заслужава. Вече знаех, че ме задържат за 24 часа и че ще ми повдигнат тежко обвинение.

Откараха ме в подземието като най-големия насилник, престоях в отвратителни условия от 20 часа в събота до 13 часа в неделя.

Очаквам да ми предявят обвинителния акт и да си търся адвокат. Осъзнавам, че съм в положение, което не пожелавам на никой друг.

Истинският виновник е на свобода и го лекуват, а излезе, че аз съм престъпникът”, каза Жуков, притеснен, че случилото ще попречи на бъдещите му планове да създаде семейство в Бургас.

Той работи в най-голямата фирма за търговия и монтаж на климатици в България, работодателят му от офиса в Бургас твърди, че изпълнявал задълженията си стриктно и бил сред най-надеждните служители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ