13-годишно момче е спасено от удавяне в петък следобед на плажа на квартал “Аспарухово”. За това ни алармира сестрата на пострадалото дете Стелияна Стефанова.

Компанията от шест деца отиват на плаж в петък в неохраняемата зона на плажа на Аспарухово. Влизат в морето при червен флаг. Едно от момчетата го удря силна вълна и то потъва, а деца от компанията се пробват да го спасят, пише novavarna.net.

Според очевидци детето е престояло под водата около пет минути, което според специалисти е равносилно на четвърта степен на удавяне. За радост на плажа в този момент се намира бившата спасителка Десислава. Заедно с един мъж влиза да спасява детето и след много усилия двамата го изваждат от водата посиняло.

Оказана му е първа помощ от пристигнал по-късно медицински екип.

Детето е отведено първо в реанимацията на МБАЛ “Света Анна”, а впоследствие е преместено в УМБАЛ “Света Марина” в много тежко състояние.

Сестрата на спасеното дете благодари на неговите спасители публично. В момента момченцето е извън опасност и диша самостоятелно.

Стелияна Стоянова благодари на д-р Халилова от УМБАЛ “Света Марина”. В следствие на инцидента собственикът на неохраняемия плаж намира спасителката на детето и я наема на работа.