Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Според информацията извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Както БЛИЦ писа задържан е в Германия. Всичко това все е още е неофициално. Властите отказват всякакъв коментар.

По непотвърдена информация в дома му са открити дрехи на жертвата, както и следи от кръв. По информация на NOVA името му е 21-годишният Северин Красимиров, като има и версия, че името му е Сейлядин.

Избягал е от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция.

Мъжът е между 28 и 30-годишен, не е познавал Виктория и я е изнасилил няколко пъти преди да я удуши и убие, пише Breaking.bg. Той е рецидивист, крадец и е успял да избяга в Германия след убийството в Русе.

По-рано стана ясно, че полицията разполага с надежден свидетел на убийството на младата жена. Показанията му са били снети три дни след убийството и полицията е работила активно по-тях.

Както информира вчера БЛИЦ, още във вторник по обед се появи информация, за бягството през ГКПП "Дунав мост" първо в Румъния, а сетне във вътрешността на ЕС на циганин, който е и главен заподозрян за убийството на Виктория.  

До момента информацията все още не е потвърдена. В 9.00 часа на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът и главният прокурор ще дадат подобна информация.

Припомняме, че сигналът за жестокото брутално убийство на 30-годишната журналистка Виктория Маринова, която е и административен директор на телевизия Ти Ви Ен в Русе, беше подаден в събота в 14.18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото й беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!