"Gipsy Kings Family" идват за концерт в София на 5 септември. Шоуто ще е в зала 1 на НДК, билетите ще бъдат пуснати в продажба на 25 юли на касите на НДК и в мрежата на ивентим. Цената им е от 30 лв. до 60 лв.
Джипси Кингс са създадени през 1970 г. от Хосе Рейас и Манитас де Плата, но носят това име от 1976 г. Големият им успех идва през 1986 г., когато техен продуцент и мениджър става Клод Мартинез. Първият им албум с него се казва "Gipsy Kings" и през 1987 г. предизвиква истински бум. Той ражда световният хит "Bamboleo" - румба версия на песен на Хулио Иглесиас.
Джипси Кингс пеят на свой собствен език - смесица от френски, испански и различни цигански диалекти. Те са френската група, продала най-много албуми по целия свят.  Джипси Кингс са създатели на фламенко румбата - комбинация от фламенко и афро-кубински ритми. В групата свирят братята Рейас и братята Бойлардо - братовчеди от две десидентски фамилии, преселили се във Франция.
Марио Рейас е племенник на Манитас де Плата - единия от основателите на "Джипси Кингс" - и до момента е участвал в седем турнета на групата. Във всички е бил водещ китарист.
"Ние представяме циганската музика по един модерен и поп начин. Така продължаваме да я съхраняваме и я обогатяваме с топли латино и средиземноморски ритми, като в същото време помним и пазим корените си. Нашата музика никога няма да загуби атмосферата си - тя е празник и щастие, а нашата единствена цел е да накараме хората да се забавляват и да танцуват", казва Марио Рейас.
Той е работил със световни звезди като Андреа Бочели, Паоло Конте, Ал Ди Меола, Джон Денвър, Глория Гейнър, Били Престън. Свири на китара от шестгодишен, а талантът му е оценен от самия Пако де Лусия. /БЛИЦ