С приятна музика и уютна атмосфера в новия артцентър “Опера” тази вечер от 19 часа ще стартира десетото издание на Есенните литературни празници в Бургас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Празничното откриване ще започне с изпълнение на класическа музика от струнен квартет и изпълнение на солисти и инструменталисти от бургаската опера. Гостите ще имат възможността да се докоснат до уникалното творчество на бургаските поети от 60-те и 70-те години на миналия век, които са положили началото на литературния живот в града – Христо Фотев, Петя Дубарова, Стойчо Гоцев, Димитър Велинов, Реджеб Кюпчу, Николай Искъров, Янаки Петров, Иван Апостолов, Димитрина Баева, Иван Ванев, Гено Генов и Илия Буржев.
В спектакъла за първи път ще бъдат използвани интересни и рядко излъчвани документални записи на големия бургаски поет Христо Фотев и незабравимата Петя Дубарова, както и документални кадри от стария Бургас от първата половина на XX век.
В рамките на цял месец почитателите на хубавата музика и стойностна поезия ще могат да се насладят на богатата и пъстра с мероприятия програма. Организатори на мащабното културно събитие са Община Бургас и Оперното Филхармонично дружество. /БЛИЦ