Сердика Център, в клетка високо над земята, стои един на пръв поглед безобиден гоблин, който не би направил на никого нищо. Но ако се загледаме по-добре ще видим, че в краката му стоят броните на тези, опитали се да го приближат…

Злонамереният Гоблин е само една от огромните фигури на легендарни чудовища, които може да откриете за първи път в България между 16-и и 28-ми октомври в Сердика Център. 11 от най-известните, зловещи и легендарни чудовища на Европа са на гости и успешно носят със себе си настроението на предстоящия Хелоуин. Всички фигури са с впечатляващ размер и са разположени на трите етажа на търговския център, така че внимавайте да не се изгубите и да не попаднете в ръцете им.

На всяко чудовище има и поставена табела с повече информация за него, а за истински запалените има и „страховити“ игри. Събитието е много подходящо за родители с деца. До 28 октомври всеки посетител на мола ще може да се включи още в „ожесточена битка“ с Граф Дракула, да провери на скенер дали Големият лош вълк наистина е изял бабата и Червената шапчица, да тества дали вика достатъчно силно в крещящия варел и отровна ли е отровата на дракона.
И още - да съживи Голема на Прага, да измами Злонамерения Гоблин, да съживи Франкенщайн или да повика духовете от Кладенеца със скелетите.

Освен да научат нови страшни приказки, които децата обожават, посетителите на мола ще могат да участват в томбола за страхотни награди. Ето как:
 
► Взимат специалната книжка за печати от Бюро Информация.

► Събират всички печати от фигурите на легендарните чудовища.

► Връщат попълнената книжката отново на Информация и се регистрират за шанса да спечелят страхотни настолни игри.

► Ако са пазарували на стойност над 50лв., се регистрират и за голямата награда: пътуване за двама до Шотландия и езерото Лох Нес.
 

Въпреки че на пръв поглед са страшни, всяко едно чудовище има своята история и е важно да покажем на децата, че често именно чудовищата са добрият персонаж и че не трябва да съдим по страшния им външен вид.

Играта започва. Готови ли сте да се включите?