Обвинението, отправено към 16-годишния Ален Симеонов, е за нанасяне на телесна повреда. Припомняме, че младежът, станал известен с групата си от тийнейджъри, която лови педофили в София, бе арестуван. Ален е разказвал за действията си – той и съмишлениците му поставят капани на възрастни мъже, търсещи секс с деца

"Бях задържан вследствие на две жалби. Има двама души, които сме хванали, като само за единия е качен клип. Наясно съм кой е подал жалбата. Разбира се, че нямаше физическа саморазправа. Впоследствие ще публикуваме данни за него, сега ще го запазим в тайна", заяви той в ефира на NOVA.

МВР на Рашков арестува ловец на педофили в София, а 27 извратеняци върлуват на свобода

"Мисля, че човекът е бил финансиран от някого и това е целенасочено. Въпрос на интереси. Задържани сме аз, момичето, което тогава използвахме, както и още едно момче. Трябваше да задържат и друго момче, но то не беше в София", уточни Ален.

Той заяви, че са ги държали в Районното ни 8-9 часа, като са ги пуснали в следствие на граждански протест.

"Взеха ни по двама полицаи от домовете ни. Започна разпит, после бяхме в ареста на 1-во РУ", каза младежът.

Той разказа и нещо странно: "Бяхме на детска психоекспертиза по телефона. Разследващият полицай Благой Иванов отвори телефона си и влезе във видеоразговор с човек, който се представи като психолог и започна да ни разпитва. Според мен те просто искаха да изкарат сведения, които не сме дали".

"Преди този господин сме хванали десетки други. Случвало се е да сме по-груби с някои хора, но никога не се е стигало до такива обвинения", каза Ален.

По думите му обаче никой от съмишлениците му не се е отказал от дейността си и не се е уплашил, а напротив - дошли са и други желаещи в групата.