Учудвали ни, че има поискани оставки? Не, не ни учудва. В ГЕРБ не сме, като в някой СРС-та с Радев, фигуранти. Не може да се правят инсинуации за хора, свързани с ДПС. Всеки ден се упражняват върху нас по тази тема. Никой в ГЕРБ не е "женен" за мястото си.


Това заяви в телевизионния ефир депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по повод поисканите от Борисов оставки на министрите Горанов, Караниколов и Маринов. 

"Дори този, който се призна за виновен за организация на протестите (Александър Паунов), не си подаде оставка. Пак е депутат. Г-н Паунов не напусна парламента, а само БСП", каза още той.

"За доброто на България", на БСП не им е никак важно. България не е важна за тях. Събраха се на улиците комунисти и опорочават истинските протестиращи", допълни Манев. 

"Гражданите на улицата имат своите права, ние ги чуваме", заяви депутатът от ГЕРБ.

"Не уважаваме начина на говорене на Радев за "мутри" и "мафия". Кога взе да му пречи прокуратурата на Радев? Когато негови хора са разследвани", категоричен бе Маноил Манев. 

"Всички видяхме кой е начело на протестите след СРС-тата (б.а. разпространените записи с Васил Божков за уговорки за протестите с депутат от БСП и журналист), каза още той. 

"Горанов си дава оставката заради инсинуации за връзки с ДПС. Божков поиска да изстреля 10 000 души на протестите. Човек с 19 обвинения бе върнат на сцената", допълни депутатът от ГЕРБ. 

Разделение на властите ли е Радев да каже, че прокуратурата му пречи?, попита Манев. 

"Вотът на недоверие няма да мине. Страх от служебен кабинет трябва да е за бизнеса и гражданите", завърши Маноил Манев. 

"Служебният кабинет ще доведе до такива неща, които хората дори не могат да си представят", подчерта депутатът от ГЕРБ.