Модата на големите гърди никога няма да отмине, казва в интервю за утрешния брой на в. "Труд" известният испански пластичен хирург д-р Хавиер де Бенито.
Винаги има и ще има жени, които искат големи гърди, категоричен е той. Какъв имплант да се постави зависи от много неща - от дебелината на гръдната тъкан, от кожата, от подкожната тъкан и др., които определят как ще бъде покрит силиконът. Колкото по-голям е имплантът, а дамата по-слаба и с по-фино тяло, толкова по-неестествено ще стои новият й голям и несъразмерен бюст. И по-лесно при допир ще се усеща самият имплант ( и набръчкването, което предизвиква), макар и под кожата, обяснява пластичният хирург.
Той допълва, че имплантът запазва перфектната си форма за неограничен период от време. Днешните импланти са направени от добре споен силиконов гел, с устойчива форма, така че деформации са почти невъзможни, твърди д-р Хавиер де Бенито и допълва, че няма как имплантът да се движи из тялото.
По-голямата част от пациентките, които отиват при него, искат да им се увеличава бюстът, молят за лифтинг на челото, лицето и врата, както и за ринопластика - операция за промяна на формата на носа. Често желани са и липосукцията на корема и на проблемите части от тялото.
Силиконът опасен единствено ако се инжектира като течен разтвор при уголемяване на устните и попълване на бръчките на лицето. Но тази му форма на употреба отдавна е забранена, затова не е възможно да се стигне до проблем след поставянето му, посочва д-р Хавиер де Бенито.   /БЛИЦ