„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 7 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

На 7 февруари 2017 г. (вторник), във връзка с направа на връзка между съществуващ и новоизграден уличен водопровод на ул. „Златна ябълка“ местност „Детски град“, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Златна ябълка“, от №3 до жилищен комплекс „София вилидж“ №42 и жилищен комплекс „Св. Георги Победоносец“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред комплекс „Св. Георги Победоносец“ .
На 7 февруари 2017 г. (вторник), във връзка с разкриване на уличен водопровод на ул. „Шарколия“ вилна зона „Симеоново - Драгалевци“, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Огюст Дозон", от ул. „Проф. Борис Йоцов“ до ул. „Георги Заркин“ и ул. „Шарколия“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Проф. Борис Йоцов“ ъгъла с ул. „Огюст Дозон“.
На 7 февруари 2017 г. (вторник), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ с. Долни Лозен, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Горник“ от ул. „Гороцвет“ до ул. „Св. св. Кирил и Методий“;
по ул. „Св. св. Кирил и Методий“ от ул. „Люляк“ до ул. „Шишивар“, ул. „Искра“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Св. св. Кирил и Методий“ №10 - пред училището. 
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.