Полицейски патрул денонощно ще бди пред дома на обвинения в хулиганство Венци Боксьора, след като съдът го пусна за втори път от ареста. В Световрачене, Войнеговци и Нови Искър - местата, където хората треперят от Венцислав Дамянов, ще има засилено полицейско присъствие, пише "Труд". 

Преди дни той беше пуснат от килията, защото магистратите не можели да постановят нова мярка за неотклонение, тъй като все още била в сила преходната - “домашен арест”. Прокуратурата обяви, че ще протестира решението на съда.

Преди две седмици Венцислав Дамянов напусна ареста, но в сряда вечер беше отново задържан в дома си във Войнеговци при специализирана акция на СДВР. В дома му бяха намерени наркотици, а предоставената на прокуратурата флашка със запис на побой му докара още едно обвинение.

Шефът на Второ РПУ се прости преди дни с поста си, заради бездействие по случая с Дамянов. Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира, че има данни, че Боксьора е пазен от полицията като свидетел.

Преди 3 г. той беше задържан за наркотици, но пуснат, след като даде показания срещу сина на Йоско Костинбродски - Иван.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ