Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд по отношение на мярката за неотклонение на 36-годишния Венцислав Дамянов, привлечен към наказателна отговорност за хулиганство – престъпление по чл. 325, ал. 5, вр ал.1 от НК.

Димитров беше задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа. В събота, 09.10.2021 г., прокурор от Софийска районна прокуратура поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдия от Софийски районен съд се съгласи, че има обосновано предположение за авторство на деянието, че обвиняемият е осъждан и престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, но тъй като Димитров има вече наложена мярка „домашен арест“ по друго досъдебно производство, съдът не му наложи нова мярка за неотклонение. 

Венцислав Дамянов е обвинен в това, че на 28.07.2021 г.  в село Световрачане е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – докато разговарял с неустановен до момента мъж, без видима причина, обвиняемият го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а В.Д. продължил да го удря с ръце по главата и тялото.

В края на септември т.г. срещу обвиняемия бе образувано и друго досъдебно производство за закана с убийство и хулигански действия. Тогава Софийски районен съд го задържа под стража, но след няколко дни Софийският градски съд му определи мярка за неотклонение „домашен арест“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ