Драматичното поскъпване на живота е все по-коментирана тема от хората, а това, което се случва, буквално чупи рекорди. Росица е пенсионер, дълги години е работила като счетоводител. За нейното семейство ще е трудно да се справи с увеличаващите се цени на продуктите, разказва Bulgaria ON AIR.

"Качването на цените се усеща обезателно, за съжаление. Дано се спре този процес, защото как ще оцеляваме - не знам. Навсякъде, навсякъде всичко е увеличено. И може би тук, на пазара, е най-евтино, но иначе не е, никак не е добре, особено за пенсионерите е зле", споделя тя.

Станимир Даскалов е производител и търговец на зеленчуци от 14 години. Според него по-високите цени се дължат основно на поскъпването на горивата и на климатичните промени.

"Има леко завишение, но пак не е чак толкова голямо разликата сравнение с миналата година, нормални цени са в момента. Примерно, зелето на пазара от 0,80 лв. до 1 лев, зависи от качеството, но не чак толкова голяма разликата, миналата година да е било с 0, 10 - 0,20 по-евтино", коментира той.

Най-скъпият месец август през последните 10 години е бил това лято, съобщиха от стоковата борса.