Погребалният агент Георги Енев от Банкя взимал по 1000 лева от опечалените за извършване на кремация на останките, а вместо това те получавали урна с прах, съобщиха на брифинг от Софийската градска прокуратура и СДВР.

И към този момент към СДВР продължават да постъпват сигнали на хора, които са използвали услугите на Георги Енев. Те заявявали разтревожени, че може да са станали жертва на измамата му.

От профила му в социалната мрежа "Фейсбук", става ясно, че гробаря е бил готов на всичко, само и само за да намира нови "клиенти" за погребалната си агенция. Включително и предоставянето на 10 процентна отстъпка за пенсионери.

"Цялостна организация на погребение и кремация...изработка на паметници, урнови плочи, керамични снимки каталог...отстъпка за пенсионери... денонощно на тел.0889331604", гласи негова публикация в социалната мрежа, само от преди месец.

"Отстъпка за пенсионери - 10 процента, експресна направа на некролози, гробно място", пише на друго място той.
 

Припомняме, че автомобилът, с който е задържан Георги Енев, е на името на Никол Ринкова. Съпругът й - Богомил Ринков, който е собственик на траурна агенция, заяви, че колата е продадена преди година и половина на Енев. 

През този период му се е молил да я прехвърлят, но все намирал оправдания да не го направи.

На снимката: Никол и Богомил Ринкови

"Потресен съм. Това е много ужасяващо. Ако знаехме и ние щяхме да подадем сигнал. Тези негови действия ще ударят по целия ни бизнес. Не е морално, не е законно. Ужасно е!", каза Ринков.

Той допълни, че е работил с Военно инвалидния дом в Банкя, за други хосписи не знае. Лекарят на дома, който издава съобщенията за смърт потвърди, че Георги Енев е работил с тях. Погребалната му агенция е на 50 метра от дома.

 

Снимки: Фейсбук