Червените общинари в Столичния общински съвет изразиха безпокойството си, че авариите на общинската "Топлофикация" са нарушили ритъма на града и няма срок кога топлоподаването ще бъде възстановено. "Ние, общинските съветници от групата на БСП Лява България, изразяваме нашето сериозно притеснение от създалата се ситуация през тази седмица във връзка с авариите в мрежата на „Топлофикация-София“ ЕАД в различни райони на столицата", се казва в позицията на съветниците от БСП.
"В резултат от тези аварии стотици хиляди софиянци вече четири дни са на студено и без топла вода. Най-тревожна от всичко е липсата на ясна перспектива до кога ще продължи това положение", заявяват те, цитирани от Канал 3.

"Проблемите на „Топлофикация-София“ ЕАД водят до нарушаване на ритъма на живот в целия град. В резултат от тях на изпитание е подложена работата на детски градини, училища, лечебни заведения, обществени служби и учреждения", възмущават се още социалистите в СОС, водени от лидера на БСП-София Калоян Паргов.