От европейската служба за борба с измамите ОЛАФ заявиха, че Готфрид Манфред, срещу когото бившият заместник-министър на външните работи Феим Чаушев заведе дело, не е бил служител на ОЛАФ и никога не е работил за ОЛАФ.
БЛИЦ припомня, че бившият заместник- външен министър Феим Чаушев заяви намеренията си да съди представителя на ОЛАФ в България Готфрид. Искът на Чаушев е за нанесени материални и морални щети. Той обаче не е заведен у нас, а в германски съд. Адвокатите ми го направиха така, защото докладът на ОЛАФ е писан в Германия, обясни Чаушев. Той обаче не уточни точно за колко пари е искът, тъй като "нямал финансови претенции", а искал просто да му се изчисти името.
 В документа на европейските ченгета бившият дипломат е описан като човек от властта, който е разпънал чадър над пернишкия бизнесмен Людмил Стойков."В доклада пише, че съм бизнес партньор на Стойков, а това изобщо не е вярно и Манфред трябва да докаже какъв бизнес имам със Стойков и имам ли изобщо такъв, преди да ме обвинява", заявява Чаушев.

Феим Чаушев напусна МВнР преди  месеци след като стана ясно, че в представителни документи използвал българското и чуждото си име за лични облаги.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган отказа да се види с него и помоли премиера Сергей Станишев да го отстрани. /БЛИЦ