България е засилила контрола на турската граница при ГКПП "Капитан Андреево - Капъкуле" след започналата война между Израел и палестинската групировка „Хамас“. За това алармираха туроператори. „Вече три часа чакаме на пункта за влизане в страната. Опашката едва мърда“, заяви пред TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора „Аква тур БГ“.

Образували са се пет колони от автомобили и автобуси. Обработването на паспортите и колите става по-бавно от обикновено. Всички гишета и служители работят, но просто има много голям наплив от хора, каза тя.

„Нормално е да бъдат засилени проверките и го разбираме. Просто българите трябва да знаят за ситуацията, да бъдат информирани и търпеливи“, подчерта Румяна Юксел. По този начин ще могат да си планират по-добре времето и пътуването. 

Традиционно през уикендите много българи отскачат до Одрин и близките турски градове на пазар. Освен това и в момента продължава туристическият сезон в южната ни съседка, където има много българи на почивка с коли и автобуси. Всяка събота и неделя преминават средно по 9000 автомобила и около 30 000 пътници на ден. От „Гранична полиция“ не бяха открити за коментар.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук