Отменено е „бедственото положение” и в последните три общини – Вършец, Кнежа и Ловеч, след обилните снеговалежи през изминалите дни, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.
Екипи на МИС провежда спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в засегнатите области, където са изтеглили 10 закъсали моторни превозни средства. Рано тази сутрин е подновено издирването на възрастна жена и малко дете, който попаднаха във водите на река Двойница, община Бяла, област Варна. Спасителен екип на Министерството на извънредните ситуации в Пазарджик е транспортирал с високопроходима верижна техника възрастен мъж с хипертония до болницата в града.
Към момента без електрозахранване са 8 населени места в страната и частично без ток са 2 населени места. Без водоподаване са 3 населени места и едно е с частично прекъснато водоподаване. Затворени са 23 пътни участъка в страната и 15 селища все още са откъснати поради натрупания сняг. Аварийни екипи продължават работата по отстраняване на повредите в електропреносната и ВиК мрежа. /БЛИЦ