Полковникът от резерва Александър Петков, известен още като Пинчера, получи присъда 3 години условно за секстормоз и злоупотреба със служебно положение. Той ще трябва да плати общо около 12 хил. лева на младите жени на свръхсрочна служба, които са били обект на задявките му.
Бившият командир на сливенската 13-та бронетанкова бригада е осъден по чл. 387 от НК за извършени блудства спрямо две жени сержантки в поделението, което е командвал като началник-щаб и командир.
Петков трябва да заплати и обезщетения на петте войнички, които преди три години се оплакаха от секс тормоза, налаган им от командира. Най-много пари ще получи Дарина Георгиева. На нея Пинчера трябва да даде 4000 лева. 3500 лв. ще получи Теодора Танева, 2000 лева Янка Славова, 1500 Анелия Михова и 800 Снежана Михова.

За блудствените действия спрямо Теодора и Дарина съдът постанови съответно 2 и 2,6 г. условно. Заради тригодишната условна присъда за злоупотреба със служебно положение обаче присъдите за блудство се акумулират, обясниха юристи.
Според потърпевшите, военният ги канел в канцеларията си, заключвал вратата и ги принуждавал да бъдат интимни с него, за да запазят мястото си в армията. "Искал да ги опипва от кръста нагоре. Когато му откажели, ставал груб и агресивен, заплашвал с уволнение", твърдят близки на една от тормозените сержантки. На една от жените полковникът предложил да "обгрижва" сексуално местен бизнесмен.
Свръхсрочнослужещите сержантки били принуждавани и да предлагат секс услуги на командировани в Сливен висши военни. Сливенска военна прокуратура е образувала следствие за злоупотреби с власт и служебно положение по чл. 387 от Наказателния кодекс срещу полковника. Все още няма повдигнато обвинение срещу него. /БЛИЦ