Важно е премиерът да ни убеди, че неговото управление не се е влияло от криминалния контингент. Това заяви в сутрешния блок на БНТ политологът доц. Борис Попиванов. 

"Хубаво е да свикнем да мислим циклично. Изборите идват скоро. В тежките периоди, управляващите получават високо одобрение. Меките бяха адекватни. Достойнството на правителството беше това, че отстъпи на Щаба решенията. Правителството се справи добре и си заслужи добрия рейтинг", каза още политологът доц. Стойчо Стойчев. 

Доц. Стойчев разкри, че няма смисъл от анкетна комисия в НС за обвиняемия бизнесмен Васил Божков, каквато предложиха вчера от БСП. 

"При всяко правителство има скандали с бизнесмени и министри - независимо от коя партия са били управляващите", коментира още политологът. "Лоялността е важното качество на Цветан Цветанов. Това е нещото, което липсва из политическите среди", разкри доц. Стойчев. 

"Българинът не харесва богатите хора, независимо как са забогатяли. Най вече такива забогатяли по време на Прехода. Политическите проекти на такива персонажи претърпяват фиаско (бел.а - пълен провал). Божков да не се захваща с политически проект - ще приключи като всички останали", завърши политологът доц. Стойчо Стойчев.