Доцент Татяна Буруджиева направи интересен коментар на кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София.

Интригата в София започва да се разплита. Това каза за "Фокус“ политологът доц. Татяна Буруджиева. Кампанията ще бъде интересна, защото остават кандидати, които могат да организират и да увлекат със себе си около 100 хил. избиратели.

"Моите уважения към Антон, винаги отлично сме работили и го ценя като журналист и колега. Но тази номинация показва липса на малко въображение. Предложиха ни веднъж на президентски избори майката на нацията, след това на другите ни предложиха бащата на нацията.

Сега ни предлагат детето на нацията, надявам се, че няма да стигнем до сватята на следващи избори.", каза политологът.

Татяна Буруджиева е на мнение, че София дава интересен избор на софиянци и ще бъде жалко, ако не излязат да гласуват и си останат вкъщи.

"От там нататък отиваме в големите градове, където мачът изглежда вече много ясно свирен в полза по-скоро на старите кметове, поради това, че се раздробяват кандидатурите и гласовете.

Купчина хора се появяват, да ви кажа честно, като слушам някои послания, просто такъв полет на въображението и такива удивителни неща им хрумва да предложат на избирателите, че по-скоро нахъсват, така да се каже консервативния вот. Защото все пак идва зима, хората усещат доста тежки и икономически и инфлационни и всякакви други процеси. А тази несигурност, тя винаги влияе в посока на консервативния вот", допълни доц. Буруджиева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук