Бившият шеф на „Охранителна полиция” в СДВР полиция Борислав Муеров, който сега оглавява ОДМВР-Габрово, осъди лидера на „Атака” Волен Сидеров да му плати обезщетение от 1000 лева. Решението е на Софийския районен съд (СРС).

Муеров е завел иск за причинени неимуществени вреди от обидни думи от Сидеров по време на митинг на партията му на 20 октомври 2015 г.

Тогава Муеров ръководи охраната, а лидерът на „Атака” започва да го обижда. „Вие сте престъпник в униформа, може би”, „Вас са ви назначили тези мафиоти, които сега управляват България”; „В полицията сключвате ли гей бракове, само да ми кажеш?”; „На такъв ми приличаш”; „Време е да събирате парите от наркотрафикантите”, са част от репликите.

Според съдия Мария Карагьозова всички изрази, без последния, не са обидни, защото представляват зададени въпроси, изказани мнения и оценки или се отнасят до трети лица.

Тя подчертава обаче, че макар и само един, обидният израз има силно негативно съдържание. Преди дни лидерът на „Атака” бе обвинен за призива му да не се спазва карантината и за заплахи към разследващи.