Млад мъж от Бургас разказа за потресващата картина, на която се е натъкнал, докато се връщал от София със злополучния превозвач "Юнион Ивкони". Toй изпрати и серия от снимки, които нагледно показват, че подобни автобуси не трябва изобщо да бъдат в движение, камо ли да превозват пътници, пише "Флагман".
"Скоро се върнах от почивка и съответно от София до Бургас ми се наложи да хвана автобус. Автобусът беше на Юнион Ивкони. По моето скромно мнение, по-скоро е трябвало да бъде предаден за скраб поне преди 10 години! Седалките бяха стари и неудобни - дунапренът в тях отдавна е станал на дърво. Боклуци имаше навсякъде. Телевизорът, който не работеше, се клатеше като люлка. И това бяха най-малките проблеми! Ходовата част на автобуса беше тотално разбита - все едно се возиш на каруца. Страничните стъкла бяха замърсени и запотени отвътре (стъклото е двойно), с разпадащи се гумени уплътнения отвътре и дългогодишна ръжда по метала под тях. Задната броня беше счупена и “зашита” с тел, а предната с множество забележки. И четирите калника бяха счупени, или направо с липсващи части. Двата фара за мъгла бяха с изцяло счупени стъкла, а единият фар за къси светлини бе спукан. Гумите бяха различни...", пише потресеният Стоимен Иванов.

Младият мъж недоумява къде са контролните органи и защо се рискуват стотици животи с подобни ковчези по родните пътища. 

"Това са неща, забелязани само на пръв поглед. При евентуална инспекция подобен автобус незабавно трябва да бъде спрян от движение. Буквално всеки месец чуваме за инциденти с автобуси на тази фирма", коментира бургазлията.