Анита натиснала копчето за видеозапис, но такъв няма. В ареста нито яде, нито пие вода, само плаче. Пращат всичко на щатско риалити, филмиращо най-нелепите и глупави смъртни случаи, пише 168 часа по повод жестоката смърт на Николай и случващото се след това.
Cлед 18 денонощия в ареста скандалната миска Анита Мейзер, обвинена в причиняването на смъртта на 12 г. по-младия си мъж, буквално рухва психически. Това съобщиха нейни близки. Заради воденото разследване тя ще бъде изпратена на психиатрично изследване.

До момента не са събрани никакви доказателства за умишлено причинена средна телесна повреда и вероятно квалификацията на обвинението ще бъде променена в по-лека.

Тя не яде, не пие, само плаче. Денонощно. Не се чувства добре. Свикнала е с друг начин на живот, а не да живее по затворите. Отделно тежкото обвинение, че е убила мъжа си, буквално я срива. Много е объркана и не спира да плаче. Храната, която близките й носят, се връща вакуумирана. Понеже много се влияе от хорското мнение, постоянно е в истерия от случилото се и коментарите за нея. Най-често на свиждане е дъщеря й. Тя е отказала да свидетелства по разследването, има това право, когато се касае за толкова близък човек, разказаха близки на обвинената.

Анита Желева, по-известна с фамилията на бившия си съпруг, бе арестувана на 17 август заради смъртта на мъжа си Николай. Той бе намерен мъртъв в семейното им жилище срещу двореца в Евксиноград, край Варна, в локва кръв. При предприетите действия по установяването на случилото се е изяснено, че Николай бил вързан със “свински опашки" по ръцете и краката към масажната маса на последния панорамен етаж на мезонета им. Самата Мейзер твърди, че той е късал със силата на мускулите си найлоновите каишки на ръцете и краката си. Останалите 2 били през врата. Анита трябвало да снима как Николай къса всички и с тези си възможности да впечатли евентуални бъдещи работодатели в Латинска Америка. Тя включва камерата на запис и отива до магазина. Каква е била тази борба с техниката, не е ясно, защото видеозапис в крайна сметка няма.

Според обвиняемата той и друг път е правил подобни упражнения, но те винаги завършвали успешно. Разликата сега била в двойните опашки на врата му.

След като се върнала от магазина и го намерила мъртъв, жената почнала да блъска тялото и да крещи, при което го съборила от масажната маса. Падайки на пода по лице, от счупения нос на Николай изтекла локва кръв.

Последващите действия на Анита са под знака на паниката и "какво ще кажат хората". Полицаи, които са били с нея през следващите 12 часа, са категорични, че тя не е изразила съжаление за смъртта на Николай. Преди дни в жилището на Анита бе направен следствен експеримент, при който тя трябваше да повтори всичко, което се е случило в трагичната нощ на смъртта на Николай. За целта е донесен манекен с тежести, за да се доближи максимално до тялото на починалия. Анита, която е повече от странна, почерпила с луксозни бомбони всички участници в следствения експеримент.

По неофициална информация не са открити никакви данни за умишлено причинена телесна повреда, която да доведе до смъртта на младия мъж. Тя не е смятала да го наранява, камо ли убива. Ако това се потвърди от окончателния протокол от аутопсията, то обвинението към Анита ще бъде променено в по-леко, което предвижда лишаване от свобода до 5 г. С чистото си съдебно минало Мейзер най-вероятно ще получи условна присъда.

Николай, който преди дни трябваше да празнува рожден ден, наистина е смятал да замине за Латинска Америка. Културистът с изваяно тяло и фитнес инструктор бил шофьор на лимузина в Щатите, след като се оженил за Анита Мейзер. Източници от полицията са категорични, че преди да замине отвъд океана той е бил от близкото обкръжение на изключително сериозен ъндърграунд бос.

Двамата са били приятели, тренирали заедно и често Николай "протичал" по СРС-та, за тежки престъпления. Подозиран е за много такива, но никога не е бил осъждан. Реално той е бил еднакво близък до "подземния свят" и до "полицията", което във Варна традиционно не е никакво изключение.

“Сестра му помага. Тя му даде много пари и сили да излезе от тази среда. Тя го подтикна да замине за Щатите, но за жалост там се събра с Анита”, споделят близки на семейството на починалия.

Източник: 168 часа