Съпругът на Анита Мейзер - културистът Николай Димов, се възбуждал от физически експерименти със свински опашки. Той беше от хората, които живееха, за да доказват мъжество, и това повишаваше либидото му, разкриха близки до разследването на фрапантния случай, цитирани от в. България днес.
И в миналото е имало случаи, в които Ники прибягвал до екстремни преживявания, за да си вдигне адреналина и да се приведе в настроение за любов. В конкретния случай, при който загуби живота си, обаче не става и дума за секс, категорични са разследващите.

"Николай Димов е споделил с близките си, че се готви да скъса две свински опашки с врат, за да си направи самореклама пред западна компания за хранителни добавки. Анита е трябвало да го върже и да го снима с телефона си, но се е случило необратимото."

На 15 август Анита Мейзер бе задържана, след като Николай Димов се удушава със свинска опашка, увита около врата му. Срещу силиконката са повдигнати обвинения за непредумишлено убийство вследствие на нанасяне на средна телесна повреда. 

Анита е вързала съпруга си и зачакала той да се освободи от примката с телефон в ръка. Николай легнал върху масажната маса с вързани ръце и крака и започнал да помпа вратните си мускули и да хрипти и грухти. 

"Поведението му и звуците, които е издавал, на пръв поглед са изглеждали нормални за Анита. Тя и преди е участвала с него в подобни експерименти. Двамата са живеели на ръба и често са си качвали адреналина, за да се доказват като ексцентрични и различни в очите на обществото", разкриват още разследващите.

Анита не одобрявала особено новия мерак на мъжа си, който буквално бил обсебен от целта да разкъса две свински опашки наведнъж с гол врат. "Стига бе, бебе, айде стига вече, че ме побиват тръпки", опитвала се да го разубеди силиконката. В крайна сметка решила да иде до магазина за цигари, докато Николай приключи упражнението. Така е правела и преди - оставяла го да грухти и се връщала след 10 минути, когато опашките били скъсани. 

Разследващите са прегледали клиповете на видеокамерите и са установили, че Анита наистина е посетила кварталния магазин. Когато се върнала в дома си, нищо не било наред. Ники лежал свлечен по боксерки до масажната маса в хола в безсъзнание и не дишал. Следва обаждане до полицията и за броени минути пред луксозната сграда близо до резиденция "Евксиноград" пристигат патрулките. 

"Няма следи от втори човек, така че е изключено Анита да е имала съучастник", отсякоха ченгетата.

Три експертизи ще докажат от какво точно е издъхнал Николай Димов. Според лекарите, тъй като е нямал мазнини по тялото си, релефът на врата и вените му са му изиграли лоша шега. При помпането и хриптенето в опит да скъса опашката примката е притиснала сънната артерия и се врязала в нея. 

"Ако някой го бе нападнал с голи ръце, щеше да му отнеме най-малко 5 минути до фаталния край. Но в случая Николай е издъхнал за около минута именно заради врязването на свинската опашка в кръвоносния съд", смятат патолозите.

Втора химична медицинска експертиза ще установи дали Анита и Ники са приемали наркотици и алкохол във въпросната вечер. Малко преди инцидента влюбената двойка била на вечеря при сестрата на загиналия. От това става ясно, че двамата са били в отлични отношения, а не разделени, както твърдят близките на удушения.

С третата експертиза - съдебнопсихиатричната, която е рутинна, ще се установи и психичното състояние на скандалната миска. Към момента тя не е пожелала да разговаря с психолог, каквото право има в ареста.

Резултатите от трите анализа може да доведат до промяна в обвиненията срещу Мейзер, обясни адвокатът й Олег Атанасов. "Със сигурност ще се борим за по-леко обвинение, тъй като категорично става дума за нелеп инцидент и това се потвърждава от доказателствата и разпитите на свидетелите", казва маститият варненски защитник. Той разкри, че Николай е споделил с приятели малко преди кончината си за рисковата си мечта да къса по две-три свински опашки с врат. Адвокатът е присъствал и на следствения експеримент в дома на Анита Мейзер. Там нямало стаи с клетки и набор с вибратори и сексиграчки, а само широк хол и малка спалня.
След скандалната смърт на Николай Димов дъщерята на Анита Мейзер от първия й брак – Джулия, прекъсна почивката си в Гърция и пристигна у нас миналата седмица. Тя е била отведена за разпит в полицията, но се е възползвала от правото си да не дава обяснения на този етап. Момичето посещава редовно майка си в ареста и засега ще остане в България, за да я снабдява с консумативи зад решетките.

Анита Мейзер е застрашена от 2 до 8 години затвор, ако обвинението й остане за непредумишлено убийство.

Освен за смъртта на Димов Мейзер се сдоби и с второ обвинение - за подкуп на полицай. Униформен от следственото твърди, че силиконката му предложила 30 бона, за да я пусне на свобода. 

"Това са голословни твърдения, които не са подкрепени от очевидци или видеозапис. На практика само полицаят е източникът на тази информация, а няма доказателства", категоричен е адвокат Атанасов. Той поясни и че в състояние на афект клиентката му е говорела глупости, като дори е казала, че ще си плати, ако полицията покрие случая от медиите. 

"Говорила е каквото й дойде до ума, защото е била в паника. Не може заради празни приказки в състояние на шок да има реални санкции", категоричен е той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ДЕЛОТО СРЕЩУ АНИТА МЕЙЗЕР!