С приемане на експертизи и разпит на свидетели в Софийския градски съд продължава делото на убийство на 15-годишния Георги Игнатов. Той беше смъртоносно прободен на 2 юни 2015 година на пейка в столичната Борисова градина. Близо 20 месеца по-късно прокуратурата обвини за това студента Йоан Матев. 

В съдебната зала бяха изслушани записите от спешния телефон 112 - около 12 по обед, когато Георги беше открит от приятелката си на пейка в Борисовата градина. Лора е и първата, която се обажда с треперещ глас, за да съобщи за намушкания с нож младеж. Повтаря няколко пъти "бързо". След нея на 112 се обажда и приятеля на убитото момче - Константин, който упътва линейката към мястото, където лежи Георги.  И двамата вече даваха показания в първите заседание по делото и разказаха за първите си действия след трагедията с приятеля им. 

Сред разпитаните днес свидетели бяха приятелка на убития Георги и съученик на подсъдимия Йоан.

В списъка на призованите и е Патрик Първев, един от двамата младежи, които бяха осъдени на шест години затвор за побой на 3-годишно дете, за което е трябвало да се грижат. Според запознати Първев и Матев са се запознали в следствения арест.